Mainitsin edellisissä jutuissa palavirkkauksen Qvidi-Minan tapaan. Nyt se pieni juttu langoilla maalaillen on valmistunut. Toteutin pienen tyynyn, niillehän on aina tarvetta.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

855059.jpg

 

Palavirkkaus Qvidi-Minan tapaan on oivallinen tapa ottaa loppulangat käyttöön. Voi yhdistellä eri paksuisia ja erivärisiä lankoja. Työhön virkataan pieniä paloja useampaa väriä käyttäen, jotka sitten yhdistetään. Ulkonäkö on aina omannäköisensä langoista ja mallista riippuen. ( Tuo pala on kyllä oikeasti suorassa mutta hankala kuvata pulleaa tyynyn pintaa, selityksen makua???)

 

855062.jpg

 

Nimensä palavirkkaus on saanut samannimisen yksinäisen naisen mukaan joka elätti itsensä tehden käsitöitä, vaihtaen niitä ruokaan ja lankoihin. Hän oli syntynyt Paraisilla 1870. Lahjakas, pitkäjänteinen ja taitava nainen:) Unelma-ammatti, mutta taitaisi vaatia nykyäänkin vähintäänkin yhtä lujasti työtä...

 

Edit: tyynyn toinen puoli samaa Qvidi Minan palavirkkausta isolla neliöllä eli koko tyynyn kokoisena, kuten Emil kommentoikin:) Taitaa olla oma sovellus, oiskos sitten vaikka Qvidi Paivi?? Myöhemmin kuva luvissa, jos saan onnistumaan, väriltään nimittäin tumma.