Tänään tuli syyskuun Suuri Käsityölehti. Kansi lupaa 54 innostavaa ohjetta, mutta en minä sieltä niin montaa löytänyt. Olen suunnitellut ompelun uudelleen virittämistä ja sitä silmälläpitäen tilasinkin tuon lehden puoleksi vuodeksi. Mutta ei tämän kuun lehti kyllä minua siihen kovasti innosta ja ompelukonekin on ollut viimeaikoina (lue viimeisten parin vuoden aikana) jotenkin outo: säädöt ei ole kaikki kohdallaan, vaikka käytin jo kertaalleen huollossa. Se oli tosi ahkerassa käytössä kun lapset olivat pieniä, ompelin heille paljon haalareista juhlamekkoon. Jospa kone kokee olevansa jo eläkeläinen, vaikka minusta vasta parhaassa keski-iässä reilulla kymmenellä ikävuodellaan=)

Ohjeista pisti silmään Palmikkoneuletakki ja tytön kukkajakku sekä pitsibolero. Voisivat olla kivoja vähän isompia töitä näiden viimeaikaisten pikkutöiden joukkoon. Mukavalta näytti myös paperilangasta tehty lamppu. Viime talvena toteutin kaaospunnonnalla lampun keittiöömme, joten se voisi olla hyvä jatko lampputeemaan.

881901.jpg

Jospa talven mittaan aloittaisi noista jotain ellei sitten vastaan tule vielä jotain innostavampaa… Pikkutöihin liittyen, onko kenelläkään hyviä mallivinkkejä tytön sukkaan kokoa noin 32, mallissa voisi olla jotain kivaa pitsineuletta, palmikkoa tms. mukavaa?? Langaksi varattu kirjava Nalle.

Esikoisella oli tänään sarjakauden viimeinen jalkispeli: tasapeli oli vieraissa tullut ja hyvin oli peli poikien mielestä mennyt. He ovat välillä olleet melko ylivoimaisia ja siksi on hyvä välillä hävitäkin/pelata tasan: opitaan ettei elämä ole yhtä onnistumista. Äitiä harmitti kun ei päässyt mukaan: samaisen pojun luokan vanhempainilta osui samalle ajankohdalle. Nuo junnujen pelit ovat niin mukavia katsottavia. Jospa niitä tulisi vielä jatkossakin, toivottavasti pojalla riittää innostusta pysyä hyvän harrastuksen parissa.