Tällä kertaa ei ole mitään valmista näytettäväksi, mutta työn alla on pari todella mielenkiintoista juttua, joita en malta olla esittelemättä vaikka ovatkin vasta raakileita.

 

Viime torstaina kävin Käsityökeskus Kankurissa opettelemassa puikkovirkkaustekniikkaa. Tekniikan historiasta en tiedä juurikaan mitään, ainoastaan että kotoisin Amerikasta, mahdollisesti Perusta. Ei ihan tuore tekniikka, esitelty ainakin eräässä 70-luvun alun käsityölehdessä.  Mutta on erittäin mielenkiintoista: perusohjeessa kierretään lankaa puikon ympärille, joka voi olla vaikka sopivanpaksuinen harjanvarsi, muoviputki tai kevytmetallipuikko kuten minulla. Yhdestä silmukasta tehdään yksi lankalenkki. Kerroksen lopussa työtä ei käännetä, vaan aletaan virkata lankalenkkejä yhteen. Viiden lankalenkin ympärille virkataan viisi kiinteää silmukkaa. Minä tietysti en malttanut olla kokeilematta taipuuko kolmiohuiviksi… ja onnistuuhan se! Tuo tekniikka koukuttaa pahasti mukaansa: vielä yksi kerros ja vielä yksi…

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 

929641.jpg

 

 

 

Toinen mielenkiintoinen on Virkun suunnittelemat virkatut lapaset.

 

929623.jpg

 

Ensimmäinen kavennusvaiheessa ja tässäkin sama juttu: kokeilen vielä seuraavan kierroksen... Nyt on vain valinnanvaikeus kumpaa tekisin! Täytyypi tehdä vuorotellen, niin ei kumpikaan työ koe oloansa syrjäytyneeksi:)